Flam(e)boyant

Новото зимно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22

2.-22.12.2021

Напускаме студа, снега и заледените пътеки, за да се насочим към топлината, светлината и искрящата страст на противоположния елемент: ОГЪНЯ! Символиката на пламъка, обхващаща всички аспекти: от уюта и меката топлина на камината, през разпалените и разгорещени страсти, до тлеещия огън и изпепелените полета… разруха, трансформация, ново начало – ще превъплътим този вдъхновяващ елемент в искрящи модни творения!

Различните състояния на горящи и разтапящи се повърхности, на тлеещи и угаснали въглени и пепел,  на опърлени ръбове, миризмата на горящо дърво, греяно вино, карамелизирана стапяща се захар – куп вдъхновения за разработка на тактилни структури, за работа с греещи и тлеещи цветове, със светлини и сенки, за създаване на раздвижени, трансформиращи се меки или остри форми, избуяващи силуети, ярко и запомнящо се присъствие.

Дизайнерските разработки включват вдъхновени от пламъци задвижени елементи и форми: ресни, волани, плисета. Ще видим богати наслоявания на текстурирани и различни на плътност повърхности и плетива в огнени цветове. Пепел и разтопени повърхности пък ще бъдат преведени в набори, вълнообразни форми и обеми. Опърлени, обгорени ръбове ще служат за вдъхновение за третиране на материи.

Връхните дрехи ще са с изчистени слоеве, принт с триизмерен ефект, ватирани обеми, свръхизмерни функционални елементи, скулптурни ръкави.

В събитието участват дизайнерите и лейбълите Prototype 23, Диляна Иванова, Георги Флоров, nelmit, Off Limits, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Динка Касабова, Стиляна Джонгова, Илка Пейчева, YOD by Яна Дворецка, Инна Габровска, Евгени Петков и Йордан Михалев. Авторски аксесоари ще представят Гергана Труканова, Калина Чанкова, Весела Мигарова, Five Seasons и KENNA Jewelry.

Като „Нови имена” в настоящото издание ще се включат студентите от 3 курс от НБУ Милица Миланова, Ели Ненковска, Анита Рачева и Кристина Любенова.

Лице на предвидената авторска фотосесия на Петър Тановски с дизайнерските модели  ще е неповторимата Александра Спасова, с грим от Арина Митева и коса от Станимир Барутчиев-Миро.

Специално оформеният към темата на събитието интериор е на Диляна Иванова, а графичното оформление на рекламните материали поема отново Георги Флоров.

Поради ограничителните мерки, посещенията на изложбата ще се осъществяват с предварителни записвания на ден и час на 0888399506, съобщения във фейсбук и на мейла nelmit@yahoo.de.

Дизайнерското събитие се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“ по програмата „Едногодишна подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата“.

Инна Габровска

Георги Флоров

Евгени Петков – Еугенио

nelmit

чети още

Една провокация на ИВАН АСЕН 22

Киното, което не очакваш

Сън в лятна нощ

В Р Е М Е – индивидуална изложба на Диляна Иванова/YEDA