Culture Clash

Капсулнтаа колекция от рокли-уникати на nelmit – Нели Митева е вдъхновена от енергията на Южна Африка, спиращия дъх край на света на Нос Добра надежда, неверятната красота на Кейптаун, живописното пристанище Hout Bay и ярките цветове на Bo Kaap.

“Да отидеш на края на света и да почувстваш първичната енергия на неземно красивата природа… и след това да я видиш претворена в избухнали в цветове и контрасти десени. А връщайки се, да откриеш същата цветност и почти детинска смелост в съчетанията на багрите в наследените от бабите ни автентични български тъкани. И сблъсъкът на култури да премине в тяхното преплитане. Колкото и да сме далече едни от други, се срещаме, мислейки в цветове”- споделя Нели Митева.

Авторските десени са създадени от пловдивския текстилен дизайнер Динка Касабова, Знаковите пейзажи в Южна Африка образуват фона на десена, а самите мотиви са решени в подобен на автентичните наивистичен стилизиран дух, преплитайки флорални африкански със стилизирани български геометрични мотиви.

Колекцията беше показана в галерията за африканско изкуство Colibantan в Барселона.

В рамките на две седмици (13.-30.05.2021) можете да се докоснете до уникатните рокли в шоурума на ИВАН АСЕН 22,
София, ул.Цар Иван Асен II.22, ет.1

дизайн: Neli Mitewa Ivan Asen накити: Velislava Bozhinova фотография: Minko Minev модел: Kristina Veroslavova стайлинг: Aleksandar Gerginov грим:: Arina Miteva коса: Stanimir Baru

tchiev – Miro / Hairdresser

чети още

LET´S PLAY!

Gucci/Balenciaga

Chanel Cruise 2022

White on white