Бъди герой

Предприемачът Иван Димов ще изпълнява „геройската“ кросфит тренировка Мърф в продължение на 31 дни, за да докаже, че човек може да счупи не само собствените си, но и чуждите лимити.

От 1-ви до 31-ви март, по повод месеца на жените, предприемачът и основател на фондация Single Step – Иван Димов – ще предизвика себе си и популярни атлети, компании и дори дипломатически мисии, в кампанията „Бъди герой“. В продължение на 31 дни той ще изпълнява всеки ден тренировката Мърф – 1 миля бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и още 1 миля бягане. Целта е в подкрепа на фондация ЕMPROVE публично да се адресира темата с насилието във всичките му проявления, както и да се вдъхне сила и увереност на жените, че имат подкрепата и ресурса да излязат от връзка с насилник. По думите на организаторите, „да си герой означава да превъзмогнеш себе си. Когато преодолееш собствените си лимити, ставаш герой и за другите. А когато накараш и тях да бъдат герои, се превръщаме в едно наистина силно общество!“.

Иван Димов стартира поредното си предизвикателство с кауза, този път в полза на фондация Emprove, които се занимават с превенция на токсичните отношения и домашното насилие, както и овластяващи дейности за жени, излезли от връзка с насилник. Oт фондация Emprove се заражда и първата по рода си общност на #ЖенитеSurvivors – успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот.

„Имаме силата да променяме възприятия, да пишем заедно история и да избираме кои са героите в нея. А героите невинаги са видими. В месеца на жените избираме да обърнем внимание на дамите, които събират цялата сила в себе си, за да излязат от тъмнината на насилието.“, споделя Олга Минева, основател на фондация Emprove. Минева, която също е кросфит последовател вярва, че спортът и грижата за себе си имат огромни ползи от психологическа и терапевтична гледна точка. Това е една от причините фокусът на кампанията да бъде физическо предизвикателство. Изборът на спорт също не е случаен. Кросфит е международна общност, която обединява милиони атлети и практикуващи в над 14 хиляди филиала по цял свят. Тренировките са постоянно вариращи функционални движения, изпълнявани с висока интензивност, които комбинират елементи от гимнастика, вдигане на тежести и кардио. Групите, в които се тренира, целят едновременно конкурентна мотивация, но и отборен дух между практикуващите.

Тренировките са базирани върху програмите на американската армия, а избрани от тях, особено предизвикателни комплекси са т.нар.„HERO” (геройски) тренировки. Поради тази причина, едни от първите включили се в предизвикателството, са именно американските пехотинци. В рамките на март месец, в предизвикателството с Иван Димов ще се включат имена като Сами Хосни и Карин Околие, каскадьорите на филмов център Бояна, екипите на компаниите IBM Bulgaria и Hewlett Packard Enterprise, както и две международни дипломатически мисии.

Повече информация може да видите на www.beahero.bg и във фейсбук групата https://www.facebook.com/groups/beaherobg.

https://www.facebook.com/emproveproject/videos/117890687860407

чети още

На ръба на надеждата – какви тенденции предвижда Мариан Залцман за 2024 г.

Cosmic SnowWhite

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния 

Newcomer’s Weeks #2/2023