Ще видим ли Мегън и Хари в „Короната“?

Прахта, която Мегън Маркъл и принц Хари вдигнаха, още не се е слегнала. Меган изнесе много тежки обвинения с изявлението, че един високопоставен член на кралското семейство изразил загриженост относно цвета на кожата на още нероденото бебе. Хари от своя страна каза, че баща му е изневерил на очакванията му и семейството му е нанесло много болка. Хората, запознати със събитията в кралския палат, твърдят, че там царят шок и тъга, защото принцът е бомбардирал семейството си.

Всичко това накара ползващите социалните мрежи много бързо да зададат въпроса как ще бъдат отразени тези събития в сериала “Короната” и кой ще влезе в ролята на Опра?

Отговорът е: животът на двамата, Мекзит и интервюто с Опра няма да бъдат част от сериала на „Нетфликс“. Създателят на “Короната” Питър Морган още преди бе казал, че пише сценарий, свързан със събития, станали преди 20 и повече години. Потвърдено е също, че сериалът ще завърши след шестия сезон, действието на който се развива в началото на 2000 г., след смъртта на Даяна, и няма да отрази момента, когато принцът и актрисата се запознават. Нещата стават по-интересни с течение на времето, казва Морган и добавя: “Меган и Хари са още по средата на своя път и никой не знае как ще завърши той”. Според Морган нужно е време, за да може нещата да престанат да бъдат “новинарски”, тъй като премного са журналистите, които се занимават това.

“Короната”, този най-скъп сериал на „Нетфликс“, представя света на кралица Елизабет II чрез твърде интимен подход към нейните както човешки, така и държавнически качества и недостатъци. Сериалът е колкото популярен, толкова и противоречив, а след въвеждането на образа на принцеса Даяна в четвъртия епизод британският културен министър Оливър Даудън поискал отново да се потвърди, че “този сериал е по-скоро фиктивен, отколкото верен исторически”.

В четвъртия сезон, който бе излъчен в края на миналата година, е представена една от най-мъчителните истории на модерното кралско семейство – бракът на принц Чарлз и принцеса Даяна, както и аферата на Чарлз с омъжената Камила Паркър-Боулс. Сериалът покрива и мандата на Маргарет Тачър и по време на излъчването си става носител на многобройни признания. Печели златни глобуси и наградите на филмовите критици за най-добра мъжка и женска главна роля, както за поддържаща женска роля.

чети още

Леонардо – гей или женкар?

Световните новини, които пропуснахме покрай коронавируса през март

Защо поезията принадлежи на хаотичната душа?

Искате да пътувате? 7 неща, които “ваксинационният паспорт” на ЕС не е