Сенките в природата

ИВАН АСЕН 22 открива пролетния сезон с новата колекция на живеещия и работещ в Лондон български дизайнер Евгени Петков, създаденa за неговия лейбъл EUGENIO.

Под тайнственото име SKY GARDEN, пролетно-лятната колекция на Eugenio представя идеята за новото начало като възможност за духовно и личностно израстване. Този сезон дизайнерът Евгени Петков черпи вдъхновение от пейзажите, запечатани на снимки по време на полети над различни континенти. Типично за стила на Eugenio, материалите са леки, екологични или рециклирани, с лек ненатрапчив блясък. Естествена коприна, бамбук, вискоза и памук са само малка част от разнообразните материали и текстури, които дизайнерът ни предлага за предстоящото лято. Кройките са подчертано женствени, като се акцентира на раменете и талията. Редуват се свободни А-образни силуети, големи обемни ръкави, корсети и драперии. Като допълнение към прецизните кройки, Евгени е добавил детайли като волани, набори, трансформиращи се елементи и дискретни панделки.

За да избере цветовата палитра, дизайнерът  изследва сенките, променящата се дневна светлина и отраженията върху водата и пясъка в различните части на деня. Цветовете са меки и преливат от бяло, небесно синьо до бежово и екрю със златни оттенъци.

Евгени завършва моден дизайн и текстил в UNIVERSITY OF WEST LONDON. През последните 10 години работи за различни британски модни марки, като успоредно с това развива собствения си устойчив бранд EUGENIO и преподава екологичен дизайн в University of Southampton. Носител е на няколко престижни модни награди и е редовен участник в модни дефилета по света, а най-голямото признание за дизайнера са неговите доволни клиентки. Стилът му се характеризира с непреходна елегантност и женственост. Отличителна черта са сложните конструкции, контрастните текстури и обеми. Познанията му на световните тенденции и налагането на собствен почерк вървят редом с особеното внимание, което той обръща на съхраняването на природните ресурси. Рециклиране, деконструиране, нулеви остатъци са само част от екологичните техники, които Евгени използва в дизайнерската си практика.

Концептуалната дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22, като единственото място в България, представящо творенията с марка EUGENIO, е домакин и на четири специални събития под надслов THE GREAT BRITISH FASHION TEA PARTY, в рамките на които в присъствието на дизайнера ще имате възможността да се запознаете с неговите предложения за предстоящия сезон. Техните дати са 5., 6., 12.и 13.03.2022.

Посещенията на изложбата и на специалните събития ще се осъществяват с предварителни записвания на тел.0888399506, съобщения във фейсбук и на мейла nelmit@yahoo.de и при спазване на всички валидни противоепидемични мерки.

Кредити на снимките:

Дизайн: Евгени Петков – EUGENIO

Фотограф : Ивомир Пешев

Стилист: Боян Кузески

Модел: Александра Митева/ Nassmodels

SKY GARDEN – collection S/S 22 by EUGENIO

5. – 13.03.2022

ИВАН АСЕН 22 концептуална дизайнерска платформа
София, ул.Иван Асен II. 22, ет.1

чети още

Една провокация на ИВАН АСЕН 22

Киното, което не очакваш

Сън в лятна нощ

В Р Е М Е – индивидуална изложба на Диляна Иванова/YEDA