„Сам вкъщи“ – една класика от 90-те

Преди повече от 30 години героят на филма “Сам вкъщи” Кевин Макалистър спечели симпатиите на хората в целия свят, а тази роля донесе звездна слава на малкия Маколи Кълкин.

През август тази година генералният директор на Дисни Боб Айгър оповести, че се снима ново продължение на филма “Сам вкъщи” анонсира трейлър за филма. Мнозина от феновете се интересуват дали в новото продължение ще появи Маколи Кълкин. В отговор на този интерес актьорът написа в Туитър следното: „Поздрав на всички. Поради факта, че получавам безброй писма на тази тема, отговарям – не, няма да се появя в новото продължение на филма. Пожелавам щастие на всички включени в проекта.”

Правата за франчайза “Сам вкъщи”, създаден по идея на режисьора Джон Хъджис, днес принадлежат на Дисни. Несъмнено най-известен е първият филм, в който осемгодишният Кевин остава сам вкъщи, след като родителите му случайно го забравят и заминават за Париж. Много бързо филмът се подрежда между  най-гледаните кинотворби за 1990, получава два Оскара,  само за една година печели главозамайващата сума от 476 милиона долара, а Маколи Кълкин достига славата на звездите. Остава все така известен и с второто продължение, появило се две години по-късно.  С това прекъсва участието му в последвалите продължения на филма и интересът към тях отшумява. По-късно Кълкин играе в няколко други филми, пълни медиите със скандали, свързани със съмнителните му увлечения по наркотици и други забранени препарати. Днес актьорът твърди, че се е избавил от своите зависимости и се труди да живее нормален живот.

Снимането на новото продължение на “Сам вкъщи” започна миналата година и се очаква филмът  да се появи на екрана на 21 ноември тази година. “Защо просто не снимат нов филм” или “Нито един филм не може да замени класиката от 1990 г” –са само някои от гневните коментари на обожатели на филма от 1990 г, които не приемат идеята за снимане на подобно продължение.

чети още

Една провокация на ИВАН АСЕН 22

Киното, което не очакваш

Сън в лятна нощ

В Р Е М Е – индивидуална изложба на Диляна Иванова/YEDA