Пълната история на Facebook

* Как от скромното мъниче, което Марк Зукърбърг създава като университетски сайт, свързващ студентите, Facebooк се превърна в най-голямата социална мрежа в света?* Как Facebook промени начинa, по който общуваме помежду си?

* С каква власт разполага Facebook върху живота ни и как ни влияе?

Отговорите на тези въпроси ни дава „гуруто“ на американската технологична журналистика Стивън Ливи, като събира в книгата си „FACEBOOK: ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА FACEBOOK– ИДЕАЛИЗЪМ ИЛИ СДЕЛКА С ДЯВОЛА“ всички парчета от пъзела на компанията – от раждането ѝ, през главозамайващия ѝ растеж, до бурното настояще, когато репутацията ѝ е жестоко пропукана.

Стивън Ливи е редактор в едно от най-популярните ежемесечни американски списания за влиянието на технологиите върху икономиката, политиката и културата – Wired. Бил е главен редактор и автор в Newsweek. Пише за технологии повече от 30 години за Rolling Stone и Macworld. Автор на 10 книги. Живее и работи в Ню Йорк.

Получил специален достъп до централата на Facebook, в продължение на три години авторът провежда редица разговори със Зукърбърг и Шерил Сандбърг и над 300 интервюта с бивши и настоящи служители на компанията.

чети още

Интервю на Георги Тошев с писателя Георги Господинов

Чарлз Максимилиан Сием

Соня Йончева: История на успеха

Всички говорят за Мария Бакалова