Пипи отива на цирк

фотография Karin Törnblom / Zap PR

Бьорн Улвеус празнува Пипи Дългото чорапче и в нейна чест пише музиката за цирков мюзикъл . Верните партньори са Astrid Lindgren Company, Cirkus Cirkör и Krall Entertainment. Какво мислят замесените в тази любима история?

„Създаването на цирков мюзикъл за Пипи Дългото чорапче изисква сериозно отношение към музиката. Това е игра на възможно най-високо ниво. С напредването на проекта се опитах да интегрирам езика на Астрид Линдгрен в текстовете. Малин Билинг,внучката на Линдгрен, е с ДНК на Пипи и тя ми помага при избора на думи, които Пипи би казала“ - казва изпълнителният продуцент Бьорн Улвеус.

„Това е един от най-приятните театрални проекти върху които съм работила. Има толкова много невероятно талантливи хора в този проект и не на последно място е Бьорн Улвеус. Веднага ме грабна тази нова концепция за цирков мюзикък. Убедена съм, че това лято ще видим и чуем нещо много специално“- споделя Малин Билинг, внучката на Астрид Линдгрен.

„Когато цирковите артисти се срещнат с музика, текстове, танци, заразителната игривост и въображението на Пипи възниква магия, която е трудно обяснима, просто трябва да се изживее! Пипи е фантастично вдъхновение, При нея невъзможното става възможно и е повече цирк, отколкото самия цирк. Учим се от нейната смелост постоянно да поставя под въпрос обикновените модели на правене на нещата и да обръща перспективите с главата надолу. Най-доброто й оръжие  във всички ситуации е едно -  да бъде мила“ - казва Тилде Бьорфорс, продуцент и артистичен директор в Cirkus Cirkör.


Световната премиера на PIPPI AT THE CIRCUS ще се състои на 01.07.2022.г. в Стокхолм. Операта мюзикъл ще може да се гледа в рамките на шест седмици. https://pippicirkus.se/en/pippi-at-cirkus/

чети още

Пипи и АББА: очаквано добра комбинация 

Джон Маклафлин – четвъртото измерение на джаза

Красиво-тъжна история

Най-синьото синьо: Пулия