Нова доза меланхолия и радост

Depeche Mode обявиха датата, на която излиза предстоящият им 15-ти студиен албум… и тя е 24-ти март 2023 година.

Обявяването на релийз датата съвпада с излизането на първия сингъл от колекцията, озаглавен „Ghosts Again“. Парчето е в класическия стил на Depeche Mode – брилянтен текст от Dave Gahan и хипнотичната китара на Martin Gore, която звучи върху оптимистичен груув. “Ghosts Again” вече е достъпен във всички дигитални платформи.

„За мен „Ghosts Again“улавя перфектния баланс между меланхолия и радост“, коментира Gahan.

„Не се случва често да записваме песен, която просто не ми омръзва да слушам – развълнуван съм, че мога да я споделя“, добавя Gore.

Сингълът “Ghosts Again” е визуално интерпретиран от дългогодишния сътрудник на Depeche Mode и дизайнера на обложката на Memento MoriAnton Corbijn.

Memento Mori ще бъде 15-ият студиен албум на Depeche Mode и първият като състав от две части – Dave Gahan и Martin Gore. Продуциран от James Ford и Marta Salogni, Memento Mori бива създаден през ранните етапи на пандемията, което води до теми, вдъхновени директно от този период. 12-те песни в албума покриват голям обем от настроения и текстури, от зловещото му начало до заключителната решителност – преминавайки от параноя и мания до катарзис и радост, и безброй точки между тях.

чети още

На ръба на надеждата – какви тенденции предвижда Мариан Залцман за 2024 г.

Cosmic SnowWhite

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния 

Newcomer’s Weeks #2/2023