Красива игра…с пудра, четка и червило

Виолет Сьора е като рок звезди в света на красотата. Социалните мрежи са нейната сцена и шорткът към успеха. Натискаме follow, за да проследи историията й за милиони.

Зад гримьорката и влогър Виолет не стоят цифри с много нули.
В Instagram я следват над 400 000 жени, а каналът й в YouTube е с около 303 000 абонати с над три милиона гледания. Тя е звезда по френски – лека, небрежна и без амбиции. Грабва с момчешко-момичешка визия, секси акцент, забавни видеа, игрива коса и съветите за грим без претенция. Може да си позволи доброто самочувствие – тя е художник с диплома от прочутия парижки Ecole du Louvre. Покрай майка си – известен коафьор, се докосва до фотографите Паоло Роверси и Марио Тестино. Вдишва от изкуството, вдъхновява се от италианския Ренесанс, попарта, Дейвид Боуи, японските гравюри, Хелмут Нютън, цветовете на залеза и Дейвид Линч. „Часове наред мога да се взирам в картините на италианския Ренесанс. Да улавям нюансите на червено, синьо и златно, което струи от кожата на образите. Опитвам се да пренеса тази енергия и в работата ми.“ За нея гримът е артистична експресия. Не е нужно да засенчва лицето на жената, то трябва да изглежда празнично. „Той трябва да бъде приятел, а не конкуренция“ – вярва Виолет. Във формулирането на тази make up философия са й повлияли известните Пат Макграт и Вал Гарланд. Сьора е минималист в макиажа. Знаковата й визия е бяла кожа, червени устни, разчорлена коса и очи с блясък. Червилото ползва и за руж, а ружът вместо сенки, рисувайки по кожата си с пръсти. На 30 е достатъчно известна – появява се на страниците на френския Vogue, Carine Roitfield Fashion Book, в платформите Into the Gloss, Violet Grey, Fashiоnista. Работила е като международен гримьор за
Dior, има кампания за Valentino… И макар да е French girl по рождение, живее в Ню Йорк – с приятеля си фотограф Стивън Пан и арсенала от яркочервени червила. Днес освен инфлуенсър Виолет е и глобален бюти директор на Estee Lauder, който инжектира в кожата на бранда сериозна доза неподправен шик.

чети още

Да бъдеш “сouture”

„Свободен играч“ с продължение

Jane Birkin Party Inspiration

Един добър проект