Кой се страхува от Анна Сорокин?

Мнозина биха желали да преживеят “американската мечта” – да обядват в най-скъпите ресторанти в Ню Йорк, да носят дизайнерски дрехи, да се возят в частни самолети и да пият мартинито си на покрива на сграда заедно с холивудските звезди. Рускинята Анна Сорокин преживява всичко това. Американският елит я познава като богата наследница, но оказва се, че целият й живот е бил добре планирана лъжа. Нетфликс засне серия за нея, озаглавена „Inventing Anna“

Години наред Анна Сорокин била известна като Анна Делви, богата немска наследница с изтънчен вкус за хубавото вино, частните самолети и дизайнерските дрехи.

Родена в Русия, на тийнейджърска възраст се мести с родителите си в Германия. След завършване на образованието си пребивава в Лондон и Париж до 2013 година, когато заминава за Ню Йорк и там реализира невероятните си измами. Живее в луксозен хотел, в който нощувката струва хиляди долари, често раздава на персонала бакшиши от 100 долара, предизвиквайки буря от състезания между обслужващите я. Ежедневно пие скъпо шампанско, посещава купоните на холивудските звезди, често води приятелите си на разходки с частни самолети. Никой не  проявява и капка подозрение към Анна Сорикин, напротив – тя е обожавана в елитните среди, канена на забави, на модни събития, дори с течение на времето  й плащат всичко, за което с финес ги моли. Разказва на хората, с които се запознава, че богатството си е наследила от баща си, който бил дипломат, посветен в петролния бизнес. По-късно става ясно, че той е бивш шофьор на камион

Но как скромната дъщеря  успява да води такъв живот?

Анна използвала фалшифицирани банкови извлечения за заем от 16 милиона долара за финансиране на частен клуб за артисти, какъвто желаела да открие на Манхатън, обясняват прокурорите. И макар че това било отхвърлено, тя успява да убеди една банка да й отпусне заем от 74000 долара и с 22000 от тях покрива разходите си в модерния хотел, където живеела. Често ползвала фалшиви квитанции за банков трансфер и така мамела жертвите си.

След разкриването й, всички изпаднали в шок. Дължала пари на приятелите, от които не рядко “вземала назаем”, защото картата й уж била отхвърлена, а хората, с които се запознавала през тези няколко години имали безгранично доверие в нея.

На въпрос заслужава ли си човек да извърши престъпление, подобно на нейното, пред ВВС Анна Сорокин отговаря, че в известен смисъл си заслужава.

Обаче след излежаване на присъдата, пред Анна се разкриват възможности да стане истински богаташ. Анонсираният за нея сериал й носи сериозни пари. Нетфликс й плаща 320000 американски долари, предлагат й се и други проекти. Става  сензация и сред социалните медии – дори по време на съдебното изслушване Инстаграм представя дрехите й, а Туитър просто изгаря от коментари.  Според някои тя е луда и напълно неуравновесена, а други, между които и Джулия Гарнър, актрисата, която се превъплъщава в образа на Анна, изпитват към нея истински симпатии. Гарнър посещава Сорокина в затвора и в едно интервю заявява, че Анна е невероятно очарователна и нежна жена, но гласът й невероятно се променя, когато пожелае да получи нещо.

Тя никога не е питала Нетфликс дали желае да откупи историята й, но това се случва. Както и всичко останало, нещата просто се изпълзват от контрол, без тя да ги дирижира. условно затвора, в който прекара почти четири години. След излизането си от затвора Анна Сорокин сподели, че пише книга, има свой проект и работи върху реформата на затвора.

ЛИНК: https://www.youtube.com/watch

чети още

Отново за Ейми

Ще съм на сцената и на 95 години!

За обичания сладкиш на Брижит Бардо, за Сен-Тропе и за „И Бог създаде жената”

Пипи и АББА: очаквано добра комбинация