Когато Рики срещне Палома

Qué Rico Fuera е летният хит, който обещава горещи латино танци.

Латино кралят и носител на „Грами“ Рики Мартин представя първия си сингъл за тази година – дует с изгряващата чилийска звезда Палома Мами. Летният латино денс хит Qué Rico Fuera (How Sweet It Would Be) съчетава поп, афро-латино звучене и ърбън мелодии. Режисьор на видеото към песента е Джеси Тереро.

фотография Sony Music/ Virginia Records

„Това е песен за щастието, за чувството на радост, но е и страстна. Време е да посъблазняваме поне малко. Защо не? Мисля, че след всичко, през което преминахме – ограничения, самота, е време да се отпуснем, да се срещнем отново. В края на краищата всички изразяваме сексуалността си. Нека да отпразнуваме това, от което сме направени“, споделя Мартин.

Като фен на музиката на Палома Мами той се свързва с 21-годишната певица с предложение за съвместен музикален проект. Поради пандемичните рестрикции се налага двамата да запишат отделно частите си от песента. За първи път се срещат на живо за снимките на видеото в Калифорния.

Аз познавам работата й, дори съм леко обсебен от нея. Не казвайте на никого! Честно казано, тази песен дойде в живота ми и аз си казах, че искам да я направя с нея. Казах си: „Знам, че тя не работи често с други артисти, но може би на мен ще каже „да“. Нека да видим какво ще стане. И съм толкова щастлив. Тя е толкова талантлива. Тя е воин, който работи като богиня. Много съм щастлив да работя с нея“, разказва Рики Мартин.

Qué Rico Fuera е първият сингъл от дългоочаквания предстоящ албум на Ricky – Play. Песента е включена в сет листата на Мартин за турнето му в Северна Америка съвместно с Енрикие Иглесиас и специалния гост Себастиян Ятра.

„Тази песен има силен тропически заряд. В нея има и афробийт. Що се отнася до текста, мисля, че е в традицията на латино песните. В момента съм излязла от зоната си на комфорт и съм написала нещо, което е доста по-секси от това, което пиша обикновено. И много ми харесва, казах си: Рики пее по толкова секси начин, че и аз ще го направя“, споделя Палома.

„Не бяхме заедно в студиото по едно и също време. Тя записваше в една държава, аз – в друга. Но в крайна сметка всичко опира до този микс – нашата колаборация и различните ни култури. Искаме да прекрачваме граници и да сближаваме различни страни. Чили и Пуерто Рико, обединени от музиката. Аз винаги съм обичал смесицата от различни жанрове. Определено не съм консервативен, нали? Всъщност обичам да се уча на нови неща, макар че правя това от толкова много години. Отивам в звукозаписното студио с мисълта: „Не знам нищо, да видим какво ще науча днес“. Най-важното е , че с Палома се забавлявахме. Има добра химия между нас. И се надявам, че хората ще се почувстват така, както ние пред камерите. Надяваме се, че ще им хареса“, допълва Рики Мартин.

В края на септември Мартин започва турнето в САЩ и Канада, което ще продължи през октомври и ноември.

чети още

Спайдърмен от Милано

Уилсън, който ходи бос върху пирони от думи

#ПромениКартинката

Световните новини, които пропуснахме през юни