Искрено ваш, Тони Хопкинс

И макар че излъчването му завърши преди 8 години, сериалът Breaking Badе също толкова популярен както и тогава и зрителите го приемат с голям интерес. Междувременно получихме и неговия spin-off сериал Better Call Saul, който продължава да се излъчва, също както и филмът El Camino: A Breaking Bad Movie.

За влиянието на сериала говори и изпратеното по мейла писмо на Антъни Хопкинс до Брайън Кранстън, когото гледахме в сериала в ролята на професор Уолтър Уайт. По-точно през 2013 г.  Хопкинс, проследявайки в течение на две седмици петте сезона на сериала, реши да се обърне към Кранстън, за да му каже, че неговото превъплъщение в ролята на Уолтър Уайт е най-доброто актьорско изпълнение, което някого е виждал.

фотография Иво Йованович

Скъпи господин Кранстън,

Пожелах да ви изпратя този имейл, свързвайки се с вас чрез Джеръми Барбър,  тъй като и двамата сме представлявани от Агенция на обединените таланти. Една наистина прекрасна агенция.

Току-що завърших маратонското гледане на Breaking Bad, от първия епизод на първи сезон до последните осем епизода на шестия (всъщност сериалът има пет сезона, но Хопкинс може би е пожелал повече). Изтеглих последния сезон от Amazon.  Две седмици следих като омагьосан развитието на действието.

Никога не съм гледал подобно нещо. Брилянтно е! 

Превъплъщението ви в ролята на Уолтър Уайт е най-доброто актьорско изпълнение, което някога съм виждал.

Знам, че има много нередности в тази работа и затова до голяма степен съм изгубил вярата си в нея.

Но играта ви в сериала е спектакулярна – абсолютно зашеметяваща. Това, което изключително ме впечатли, е чистата ангажираност на всички участници в продукцията. Колко продължи това? Пет, шест години работа? Начинът, по който всички – продуценти (един от които сте и вие), сценаристи, режисьори, оператори, актьори, всеки един от вас – съумяхте да запазите дисциплина и контрол от начало до край е действително изумителен.

Онова, което започна като черна комедия, се превърна в лабиринт на кръвта, унищожението и ада. Като някоя велика Шекспирова или гръцка трагедия.

Ако имате възможност, предайте моето възхищение на всички участници – Ана Гън, Дийн Норис, Арън Пол, Бетси Бранд, Боб Оденкърк, Джонатан Банкс, Стивън Майкъл Кесада, – на всички  тези великолепни артисти. Списъкът е безкраен.

Благодаря ви. Подобно майсторство в изкуството е голяма рядкост и случи ли се, като в това епическо начинание, самочувствието се възвръща.

Вие, както и целият актьорски състав, сте най-добрите актьори, които някога съм гледал.

Може да ви звучи като клише, но не е така. Тук, в Малибу, сега е почти полунощ, но аз чувствам, че трябва да ви напиша този имейл.

Приемете моите поздравления и най-дълбокото ми уважение. Вие сте велик, наистина велик  актьор.

Поздрави,

Тони Хопкинс

чети още

Тези малки неща, наречени любов. Част 3: Coffee, Tea or Me

Трамвай номер 10 – линията на живота

Art for Air

Тези малки неща, наречени любов.Част 2: дизайнерски запой по часовник