Ексцентричната Марта Мичъл и аферата „Уотъргейт“

Носителите на Оскар, Шон Пен и Джулия Робъртс, се появяват в главните роли в новия биографичен сериал  “Gaslit”. Сериалът разкрива ролята на ексцентричната Марта Мичъл в скандала, свързан с аферата “Уотъргейт”,  довела до оставката нa американския президент Никсън.

Роби Пикъринг, създател и изпълнителен продуцент на сериала изтъква, че целта му е била да покаже на зрителите един по-човешки аспект на този скандал, а с това и една история, много по-обогатена от обичайните мъжки политически драми за онова време. Марта Мичъл, главното действащо лице в сериала, първа се осмелява да заговори публично  за участието на Никсън в скандала, като при това поставя съпруга си, предания на президента държавен прокурор Джон Мичъл, в твърде неблагоприятно положение. Дързостта й не остава ненаказана и тя става жертва на редица, целящи да я дискредитират действия, в които, за съжаление, активно участва и съпругът й.

В този политически трилър Шон Пен изпълнява ролята на американския държавен прокурор Джон Мичъл, а Джулия Робъртс се превъплъщава в образа на съпругата му Марта. Наред с тях в ролята на амбициозния адвокат и главен правен съветник в Белия  дом – Джон Дийн, също въвлечен в опитите за потулване на скандала, се появява Дан Стивънс, а образа на не по-малко амбициозната му съпруга изгражда Бети Гилпин.

Очаква се телевизионната му премиера да бъде на 24 април 2022 година.

ЛИНК

чети още

Отново за Ейми

Ще съм на сцената и на 95 години!

За обичания сладкиш на Брижит Бардо, за Сен-Тропе и за „И Бог създаде жената”

Пипи и АББА: очаквано добра комбинация