В деня на Апостола


И така, нека бъдем честни докрай, особено днес в деня на АПОСТОЛА (18.07.1837 – 18.02.1873).
/Няма да говоря за него – той е икона, и стимул, и шанс/

фотография Добрин Кашавелов


Tова, което вчера чух от трибуната на протестa никак не ми хареса – клишета, агресия, елементарно ниво на говорене – това не е Пътят. Отидох и лично им го казах след това на „организаторите“ (сериозни мъже с опит и високо експертно ниво) – понеже ми пука. Народът не е там – примитивност, грубост, игра с инстинкти… Пълно комуникационно и стратегическо късогледство.
Казах им, че така ще изгубят преобладаващите класни хора на улицата. 

Трябва ПЪЛНА КОНЦЕПЦИЯ поне за 20 години напред. Забиват хората с някакви „оставки“ и глупости. Някаква козметика. Целият апарат е болен! Какви са тези набедени личности, с които ни занимават по цял ден?! Сякаш вън от трите П-та – премиер, прокурор, президент (=ППП) – всичко е блестящо. Зашеметяващо късогледство (поне в комуникацията на проблематиката – не ги познавам иначе тези господа)!

Трябват холистични институционални и социални лекари на тази крайно болна държава. Туморите са брутално дълбоки и големи. Какви са тези констататори там????

Това, което се чуваше от трибуните е боклук. Това, което е сред народа е злато. Вчера за първи път чух неща от трибуната и бях потресен от тази глобална комуникационна и идейна безпомощност на „организаторите“ – едностранчивост, клишета, реваншизъм…
Оставка!? – и какво от това.
Моля не ни занимавайте с глупости!
Погледнете хората в очите – това не е стадо! Не сме и 1989-а. Стига илюзии и пиар през отрицание, затвори и тъпотии. Добрата новина е, че вчера всички, които видях мислеха по същия начин.

Трябва да дойдат ТОП лекари на обществото, културата, икономиката, политиката, туризма… ВСИЧКО останало е менте.

Нов език, нова комуникация, нови предложения трябват. 
Явно няма да са от тях – не съм го и очаквал.
–––––––––––

Драги сънародници, моля да НЕ се захласваме и да НЕ гласуваме за нищо по-малко от това. 
Другото са трохи, сложени небрежно и арогантно върху маса от чисто злато!
За нас Англия, Германия, Швейцария, Корея и т.н. не са примери. Нито лявото, нито дясното могат да са цели – това са безнадеждно изхабени парадигми❗За нас цел е БЪЛГАРИЯ и личности от порядъка на АПОСТОЛА! 
Имало ги е, има ги, и ще ги има. Нека не се съмняваме. Нека сме критични и взискателни към всичко, което ни се поднася, в резонанс с потенциалния ранг и перспектива пред родината ни!

Поклонът ми е пред гладния, унизен, излъган, ограбен, изгонен, но достоен, силен и прекрасен Човек!

Клишетата и агресията от трибуните не са за него. Който си въобразява, че може да води такива хора, трябва първо да си свери часовника за психическия, моралния и интелектуалния стенд на нещата.

ПОКЛОН АПОСТОЛЕ

чети още

Насаме с Нора

Какво е държала в ръцете си Венера Милоска?

Молитвата на Любов

Изкуството проговори езика на технологиите